marți, 21 octombrie 2008

e ceea ce nu e ....


moooama ce zi misto fu azi 8->...
m-am trezit de dimineata, saptamana asta fu una cu trezitul de dimineata rau ca avusei treaba si noh, daca e musai....e cu placere, si tot trebe sa gat ce-mi propun pentru zilele astea, iar aceasta necesita sacrificiul de a ma trezi de dimineata, ca altfel e nasol mai tarziu de rezolvat treaba, ca intervine romanul, care evident pune de-o coada de nu-ti mai trebe sa faci niik, ca ti se ingretoseaza dupa prima coada.
m-am trezit eu cu dimineata-n cap si noaptea-n picioare si m-am dus pe la finante, cas, cass, pensii, somaj si cam atat, deoarece aveam de depus niste declaratii. am prins frate si soroooo o coada la pensii, de mi-o iesit pe nas, 50 de min am stat in picioare ca sa depun niste hartii.
io stiu ca mersul pe jos face piciorul frumos, dar statul in picioare face piciorul mare?:-/
bre, nush sa raspund la o astfel de rima :-??.
fac eforturi sa scriu fara prescurtari sau taieturi de vocale, ca am primit reclamatii si noh :">.
sa mi se ierte vreun "e" uitat de la diferite prepozitii sau mai stiu eu de unde uit sa-l pun :-??.
o zi luuuunga fu azi, am apucat sa ma delectez si cu o ora de managentul proiectelor educationale, sa ma reintalanesc cu vechi colegi, dar si cu cei noi....de care ma bucur enorm (de unii dintre ei).
io de fapt ma urnisem sa scriu acilea pornind de la ideea ca toata lumea isi doreste sa lucreze cu oamenii, ca pfoooai ce misto si simplu e sa lucrezi cu oamenii (pentru ca-s condusi de ratiune si ca se poate comunica usor).....noh, io pot sustine ca nu e chiar asa....io am "privilegiul" de a explica din tainele contabilitatii, ale fiscalitatii si ale tuturor celor ce tin de partea asta economica unei persoane care este absolventa de studii superioare in domeniul economic si care nu are habar sau nu vrea sa intelegea, nu mai stiu nici eu care e baiul sau treaba :-??.
imi e foarte greu sa lucrez cu astfel de oameni, nu de alta, dar cativa neuroni am si eu si prefer sa-i pun la saramura sau in otet ca muraturile decat sa-i tocesc cu persoane care zic nu inainte de a afla despre ce e vorba.
mai zici ca te intelegi cu "entelectualu". nu vreau sa fiu rautacioasa, dar chiar ma mira astfel de persoane, cum pot termina o facultate si sa nu aiba cunostinte minime, partea asta de conta si finante ce-am amintit-o mai sus e pentru cei din economie ca si cum e calculatorul pentru cei din informatica. nu poti termina info si sa nu stii sa deschizi calcul. sunt cunostinte de bun simt, care tin de o cultura generala.
bah, nici eu nu stiu unele lucruri, dar prefer sa ma documentez si dupa aceea sa discut.
nu prea am obiceiul sa ma contrazic in necunostinta de cauza, zic nu prea, ca cine stie, poate mi s-o fi intamplat, iar cei ce-or fost martori sunt dintre cei care citesc acilea p blog si noh...macar sa am si eu o portita de scapare, sa pot afirma ca am zis "nu prea" :D ;)).
in fine, ma uimesc de lumea care ma inconjoara.
chiar ma palavrageam cu matusa-mea si mi-am amintit de vorba aia: "cainele moare de drum lung iar prostul de grija altuia".... pe multi ii zgandara grija sterila ce-o indreapta asupra mea. unii chiar nu pot dormi, manca daca nu se ingrijoreaza ei la adresa mea, dar nu ma refer la cei dragi si apropiati de corazonul meu care chiar se preocupa de starea mea, ci la cei care nu au altceva de facut decat sa-mi tina seama socotelilor mele, sa-mi tina conta in paralel, ca doar eu nu pot, io care am cultura aia minima economica despre care povesteam mai sus.
alta chestie ce m-o revoltat pe mine azi, ca acum vad ca o dau in revolte ;))
dar am o colega la master care e foarte preocupata si nu intelege cum altii, ca sa ma exprim precum o face ea, vin din alt domeniu la masterul organizat de facultatea la care ea a terminat. nah ca se poate, se pare ca asta e unul dintre avantajele oferite de terminarea facultatii pe 4 ani.
io mi-s super happy de ceea ce aud la master, deoarece sunt lucruri noi pentru mine si mai repede se lipesc de creierasul meu. inca ma simt bine ca mi-au fost apreciate unele exemple date, desi asa cum sunt eu, absolventa de alt domeniu decat cel al psihologiei sau al stiintelor educatiei, am fost capabila sa ma gandesc si sa dau un exemplu potrivit si apreciat.
astea sunt niste picaturi adunate intr-un pahar, ca de mai mult timp sunt persoanele mai sus amintite imi tocesc neuronul, dar numai azi cred ca mi-or iritat sistemul nervos in asa masura incat sa amintesc de astfel de situatii pe blog :">
cer scuze lumii ^:)^.
am si o piesa pe care am ascultat-o azi de mai multe ori, care simt eu ca se potriveste postarii, starii mele, prin unele versuri si acorduri specifice ei.
io sper sa ma pasca stari mai putin enervante sau iritante de-a dreptul si ca toate sunt remediabile fara sa-mi omor singurii neuroni ce mai sunt in viata sau chiar in putere sa creeze sinapse.
o zi cel putin la fel de faina ca azi 8->

Niciun comentariu: