duminică, 10 mai 2009

seniora....mangiare

Am fost ieri intr-o mica excursie de relaxare la Sighisoara...unii dintre voi stiu, ca i-am batut la cap cu iesirea asta ;)).
A fost f relaxant si placut, cel putin asa mi s -a parut mie a fi, sau asa e intotdeauna cand ajung in Sighisoara, pentru ca e orasul meu de suflet. Buna dispozitie a fost datorata si oamenilor dragi cu care am fost, vremii, care a fost suuuuper faina, neasteptat de cald si placut o fost....relaxare la maxim.
Motivul postarii nu este de a preamari orasul, ca toata lumea stie ca e unul frumos, ci de a povesti o intamplare de ieri ce s-o petrecut in timp ce noi mergeam spre gara pentru a ne intoarce in Brasov.
In micul nostru grup se afla o prietena, care nu vorbeste romana, iar pentru a fi ok, am discutat cu totii in engleza, fac precizarea asta pentru ca asa cum meream noi linistiti si relaxati spre gara, s-au atasat grupuletului nostru 3 copii de etnie rroma, care evident...erau in exercitiul functiunii, adica cerseau fraaate.
Prietena nevorbitoare de romana a dorit sa le dea ceva, a deschis geanta, era cu mana in ea, iar io de colo, ii spun ca nu tb sa le dea nimic pentru ca asa nu face decat sa incurajeze gestul lor de a cersi in continuare. A renuntat in a le mai da bani. Vazand astea, kinderii ne-au escortat pana la gara tot cersind si luandu-se de mine ca de ce nu o las sa le dea bani.
Vazand ei ca nu reactionam si ca noi ne conversam in continuare in english, incepe o tigancusa sa spuna: " seniora....mangiare", am ramas paf....adica fraaate, avem cersetori, dar nu de orice fel..ci cultivati bre, nu mare mi-ar fi fost uimirea sa-i descopar poligloti, sa inceapa sa spuna una alta prin diferite limbi.
Clar a fost o uimire pentru noi si nu numai....
Deci, pe cand mai aveti in gand sa le dati un ban cersetorilor, intrebati-i daca stiu sa ceara si in alte limbi straine, ca astia micii din Sighisoara au ridicat standardele deja in randul cersetorilor, altele sunt cerintele pe "piata muncii" (ca evident ca nu exista asa ceva in mentalitatea lor :) (a celor care cersesc, nu a tiganilor neaparat).
Deci....seniora...mangiare ;)

Si un big hug :)


Niciun comentariu: