joi, 25 decembrie 2008

colindam colindam...:)

Sesiunea de sugestii si reclamatii este deschisa :).
Primesc......fara numar:P.
Am ramas datoare sa povestesc, celor interesati evident, cum fu cu actiunea de colindat la azilul de batrani din Sacele.
Un grup de oameni, ce ne-am autointitulat afoni, ne-am strans sa facem o bucurie celor inscrisi in caminul de batrani din Sacele.
Am ramas foarte placut impresionata de oamenii pe care i-am intrebat daca doresc sa participe la aceasta actiune si care au spus da, fara a sta prea mult pe ganduri, ba mai mult, si-au aratat deschiderea de a contribui la fericirea acestor oameni prin a le cumpara cate un pachet, ca stim cum sunt batranii....se bucura precum copiii la orice atentie.
A fost o experienta super misto, e incredibil cata energie iti poate da un astfel de gest. De fapt reactia lor cata energie iti poate da.
Pentru cei care nu stiu, duminica, 21.12.2008 am participat alaturi de mai multi tineri (ca io tare hodoroaga mi-s;)) ) la o sesiune de colinde.
Ne-am strans sambata mai multi si am inceput sa repetam, nu ne stiam intre noi, eram foarte diversi ca si domenii de ocupatie si de preocupare. Lumea prezenta, majoritatea chiar nu avea legatura cu voluntariatul, marturisesc ca nici io, si totusi, in ciuda acestei diversitati a iesit super misto toata actiunea.
Adica batranii au fost foarte incantati de prezenta noastra, incat au pregatit si ei cateva colinde si ne-au colindat, dupa aceea am cantat impreuna cu ei colindele pe care inca nu le cantasem inainte.
A fost chiar foarte misto.

Am colindat in mai multe ture, deoarece sunt si persoane imobilizate din pacate, si am dorit sa le bucuram si pe ele cu entuziasmul si deschiderea noastra.
O tanti chiar a plans de bucurie, cum glasurile noastre ii umpleau camera si sufletul de voie buna si entuziasm. Mi-ar fi placut sa o surprind intr-o poza, pentru a ne bucura in continuare de emotia ei sincera, insa poate cu alta ocazie :).

Unii batranei s-au retras in camerele lor dupa ce i-am colindat la comun, si chiar au stat sa mai asculte o data colindele, atunci cand ii colindam pe cei imobilizati la pat.

Am reusit sa suprind reactia unei batranici......

Cred ca mai toti batraneii ne-au vazut ca pe nepotii lor care le vin in vizita.
Am retinut ca o doamna avea 95 de ani si era foarte simpatica, de fapt mai toti acesti bunici erau simpatici, nu erau ingropati in gesturile batranetii sau ale uriciosenii (daca as putea spune asa).
Il retin pe nea Mihaiescu (sper sa nu fi retinut numele gresit), care a fost foarte simpatic, ne-a binedispus prin entuziasmul si voiciunea lui....chiar mai aveam putin si-l lipeam:P.

A fost o experienta foarte misto, care a legat noi prietenii, le-a intarit pe altele, ne-a imbogatit pe interior cu oamenii pe care i-am cunoscut (multumesc inca o data), ne-a dat putere sa credem ca noi chiar putem face ceva, fara a depune un efort mirobolant, ci prin a face putin din cate am putea face impreuna pentru zambetul si entuziasmul celorlalti.

Aceasta actiune a ridicat noi sperante la alte astfel de manifestari, la care, pe viitor am dori sa semnam ca fiind prezenti si cel putin la fel de implicati precum am fost aici.

Totul a iesit super misto pentru ca toata lumea s-a implicat si pentru ca aceasta dorinta a pornit din interior. Vreau sa spun ca s-au facut felicitari de mana pe care, cei care au dorit le-au umplut cu ganduri deschise si pline de bucurie, care aveau drept scop inseninarea zilelor batranilor din centru.
Chiar a iesit misto....si de abia astept sa facem o noua actiune impreuna, poate un centru de copii, poate unul de bolnavi lipsiti de speranta si putere de a lupta pentru viata....cine stie unde ne poate purta viata pasii nostri.....

Un suuuuper multumesc pentru tot (inca n-am reusit sa scap de unele ticuri verbale, insa fac eforturi:P). Persoanele implicate spuneau ca nu trebuie sa multumesc, pentru ca fiecare a facut-o pentru ca a simtit asa, insa daca nu ar fi fost acelasi sentiment ce ne-a legat pe toti, poate nu ar fi avut acelasi impact asupra naostra, aceeasi stare de bine....ca uite mah...., chiar i-am bucurat pe oamenii aceia.

Imi voi permite sa dau copy paste catorva impresii culese dupa ce i-am colindat pe batrani.

"multumesc pentru astazi, mi-au facut ziua o sarbatoare"
"apropo mi-a placut f mult, mi-a placut cand m-a intrebat o batranica de unde suntem, de la ce facultate si nu stiam ce sa-i zic"

"mi-a povestit cat de impresionant a fost"

"a fost super si sper sa mai facem lucruri din "aceastea" bune; chiar mi-a fost mila de batranei; s-au bucurat si ei"

"n-am mai fost la un astfel de eveniment, daR MI S-A PARUT EMOTIONANT; vroaim sa te rog..daca mai apare vreun eveniment sa ma anunti,nu stiu daca voi putea participa,dar poate poate..."

"- vreau sa-ti multumesc pt implicare si participarea la activitatea cu batraneii
- nu ai de ce sa-mi multumesti
- asa simt eu nevoia
- sau atunci ar trebui sa-ti multumesc si eu tie. cred ca fiecare am facut-o pentru noi
- un mod cam egoist, glumesc :), insa daca nu erau ceilalti nu era atat d mare bucuria pt noi
- nu, ai dreptate
- io ma bucur ca au participat atatea pers si ca au fost atat de deschise
- intr-un fel egoist le-amn aratat si altora ca ne pasa, daaaaaaaaaaa, nu ma asteptam sa fim atat de multi"


Si pe final....portret de batran....


Multzam inca o data tuturor persoanelor misto pe care le-am intalnit si pe care le-am cunoscut. Simt cum ma imbogatesc zi de zi.... E o bogatie care nu se diminueaza, pentru ca nu platesc impozite pe aceasta bogatie 8->.
Multzam ;)

Un comentariu:

Mishu spunea...

E o situatie de genul win-win :)))
(asta mai barbar spus)


A fost super tare ce ati facut, noi am incercat sa ii "colindam" cu niste jucarii pe copilasii din niste centre de plasament, in urma unei petreceri caritabile :D