luni, 8 noiembrie 2010

"Daca iubirea ar fi o persoana, cum ar fi ea?"



Ehee, multumesc pentru discutia care a generat aceasta intrebare si multumesc foarte mult tuturor celor ce au raspuns intrebarii "Daca iubirea ar fi o persoana, cum ar fi ea?"

Pentru ca am promis ca voi reveni cu multiplele definitii pe care iubirea le-a imbracat in gandurile fiecaruia dintre noi si care au luat forma cuvintelor, iata cateva perspective ale persoanei "iubire":

"Plina de calitati si defecte!! Pasionala, fascinanta, dispusa oricand sa iubeasca in mod neconditionat si foarte reala! Mai pot adauga ca ar fi foarte greu de intalnit si in momentul cand ai norocul sa o intalnesti...nu trebuie sa renunti la ea!:) Tot ce putem face e sa o acceptam exact asa cum e ea... "


"S-ar baga intre toti, deci e bagacioasa si nu isi cunoaste bine locul! Ar fi uimitor de zgarcita. Extrem de posesiva si obsedata. S-ar putea asemana cu majoritatea extremistilor.. De fiecare data orice logica ... "


"Frumoasa clar ar fi, ca o femeie calda, vesela si zambitoare, cu trasaturi frumoase, formate in timp, cu parul alb si desteapta."


"Daca iubirea ar fi o persoana, atunci aceasta ar zambi mereu si ar avea cei mai frumosi ochi!"


"Iubirea e rabdatoare, iertatoare, minunata, frumoasa, plina da viata, energie, culoare, tresalta, daca iubirea ar fi o persoana, cum ar fi ea? spuma de viata si sigur ar dansa... culoare si exuberanta, raza de soare cu prestanta, veselie si puritate. "


"Ar fi o persoană hermafrodită, cleptomană, bipolară. Pentru mine această persoană nu mai există. Iluzia sirenei ei m-a ucis sentimental cândva. Flames to dust, lovers to friends... "


"Pai daca iubirea ar fi o persoana...cred ca ea ar fi acea persoana care nu isi face ambitii, care e dispusa sa te ajute in orice moment si o va face neconditionat... ar fi acea persoana care se gandeste mereu la tine si care mereu vrea sa iti fie bine... care te protejeaza si care nu ar lasa niciodata pe nimeni sa iti faca rau... "


" Ar fi sincera, cred ca asta e cel mai important, nu stiu ce sa mai zic, ar fi si frumoasa si vesnica. "


"Iubirea ar trebui sa se intruchipeze nu intr-o singura persoana, ci in cate o persoana potrivita, pt fiecare dintre noi, acel suflet pereche la care omenirea viseaza de mii de ani da sa fie exact cum visam fiecare sa fie partenerul nostru, sa intruneasca toate calitatile pe care ni le dorim la celalalt, dar in acelasi timp sa aiba un impact puternic si asupra noastra, sa fim fericiti, veseli tot timpul si sa ne impulsioneze sa evoluam, sa fim ambitiosi in atingerea scopurilor, si sa ne convinga sa devenim mai buni, tocmai ca sa meritam acel ,,partener ideal".
Zic ca ar trebui sa se intruchipeze intr-o persoana potrivita pt fiecare om, pentru ca nimeni, din punctul meu de vedere nu merita sa fie singur, neinteles si sa simta ca nu e iubit. "


"Daca iubirea ar fi o persoana..ar trebui sa fie o persoana buna...care sa nu astepte sa primeasca ceva in schimbul a ceea ce ofera, sa fie dezinteresata, si nu meschina, sincera si copilaroasa. "


"Stai sa vad...e foarte atenta...si din fiecare gest...vad ca ma iubeste..fara sa zica...tine minte tot ce vb cu ea..se poarta ireprosabil..e bine crescuta...miroase bine..e amuzanta..matura...si copila cand trebuie....se imbraca cu bun gust...ar fi un tata excelent pentru copiii nostri.
A da...si totusi...nu suntem impreuna...si nici nu cred ca in viata asta o sa fim....asta e un detaliu pe care am uitat sa- l mentionez... "


"Stii persoanele alea pe care le vezi la un moment dat si apoi dispar subit? si te gandesti oare unde le-ai mai vazut...si ce mister ascund, care par foarte transparente dar iti ridica 1000 de intrebari? cam asa ceva...
Stii tu ca niciodata nu prea le-am avut eu pe astea cu iubirea...dar ma gandesc la o persoana foarte interesanta, si fara sa vrei te intrebi ce face, cu ce se ocupa, ce prieteni are, sau daca are...si o admiri cumva ...si te trezesti la un moment dat si te intrebi oare ce face "X"? "


"Naspa rau, cu cosuri pe fata, acneee, hidosa fizic si confuza psihic. "


"Eu cred ca este Dumnezeu iubirea absoluta, bun si bland, favorabil noua, ingaduitor, intelegator, binevoitor. Eu cred ca e mai mult o stare de spirit decat o persoana, implinire, deplinatate, starea dupa care toti tanjim si pe care o cautam intr-un fel sau altul. Daca ar fi o persoana, atunci ar fi calda, deschisa, bucuroasa mereu, te face sa te simti bine in preajma ei, intelegatoare. "


"Acea persoana ar fi: sincera, smart, fara pete si ar avea personalitate, fara pete = fara probele de igiena, calitati umane.. God, umanizez iubirea, cu personalitate = stie cand sa accelereze si cand e nu, de fapt aia vine de la smart, cu personalitate = cu curaj cand trebe. "


"E o intrebare capcana?! raspunsul ar fi ... persoana de langa tine. Nu stiu exact cum ar fi sau cum ar trebui sa fie sau ar avea cate putin din tot ceea ce e opus, vesela, deschisa, plina de viata, calda... nu stiu, cate putin din toate lucrurile bune: sa ai pe cineva alaturi cand ai nevoie, cand esti suparat sau vesel, sa ai pe cineva cere sa-ti defineasca scopul in viata, nu stiu ... nu sunt filosof de felul meu, dar cam asa vad lucrurile. "


"Hai sa vedem... pai daca ar fi o persoana ar trebui sa fie o persoana calma, rabdatoare, sa dea dovada de empatie asa nu si-ar cauta propriul interes si mai degraba ar avea grija de ceilalti,
ar imparti totul, nu exista bine sau rau in raspunsurile de genul asta, exista doar opinii.
Daca imi permiti un citat: Dragostea este îndelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmuieste, dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie. Nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau. Nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar. Acopera totul, crede totul, nadajduieşte totul, sufera totul. "


" "Parsiva"....pai e si dulce dar e si parsiva. "


"Pai daca iubirea ar fi o persoana, ea ar fi o persoana... intelegatoare, iertatoare, generoasa, hmmm...asta de parte linistita a persoanei, insa la fel de bine ar fi pasionala si surprinzatoare si contagios de comica. "


"Intrebarea aparent nu pare chiar serioasa exact, probabil ca ai avut raspunsuri pe masura, raspunsul serios ar fi foarte complex.
Mada: Si din perspectiva ta, care ar fi raspunsul?
Ai vazut diferenta dintre omul care iubeste si unul care e lipsit de asa ceva?
Noi ne cam definim prin dragoste, si fara ea nu ar exista forma. Nu stiu exact sa-ti dau raspunsul, e o chestiune profunda. Ea ne caracterizeaza pe noi, nu noi pe ea, nu stiu, nu m am pus intrebarea din perspectiva asta. Zicea cineva ca frumosul se recunoaste, presupunand ca ne este deja cunoscut asa si cu dragostea fiind notiune a frumosului, o putem recunoaste sub orice forma pentru ca ne este in fire, ma refer la tot conceptul de dragoste. "


"Pai...din punct de vedere filozofic si lingvistic omul este fiinta care suntem cu totii, iar persoana este masca ce o adoptam, ceea ce suntem sau incercam sa parem.
Daca iubirea ar fi o persoana, atunci as calcula raspunsul referitor la o entitate oarecare, fara un aspect uman. Mi-as imagina aceasta persoana ca o entitate translucida, sa dea impresia ca nu e ceva de durata, totodata i-as pune un bici in mana sa denote obligatia si obisnuinta ce devine, totusi ceva stralucitor care sa te atraga si sa te faca sa uiti ca iti doresti altceva, dar avand in vedere ca vorbim de ceva necuantificabil si nepalpabil mie cam greu sa descriu acum :-D "


"Iubirea ar fi o baba batrana cu parul carunt si plina de frustrari.
Mada: De ce?
Pentru ca a avut de-a face cu multi prosti care au respins-o... "


"So... hmm... cum sa fie, fara logica sau foarte deschisa...mmm...vesela, creativa, activa...well...sunt mai multe forme: e si mama, copil... pisica ce vrea sa fie alintata, protectoare, oleaca cu ochelari de cal. "


"Bruneta si dulce... "


"Hai domn'e? Ce vrei de la sufletul meu? Angelica, pura, sufleteste vorbind. N-o sa ma iau de partea fizica pentru ca mai subiectiv de-atat nici ca s-ar putea. Probabil n-as putea s-o urasc (sa zicem ca e femeie), ci doar sa ma urasc, pentru ca as vedea ce defecte am eu, ce vicii, tot ce prin punere in contrast iese negativ la mine, ca de, eu sunt om, deci imperfect prin definitie. "


"Rea si afurisita. Vrei si fizic?
Mada: Cum consideri tu ca ar caracteriza-o, din toate punctele de vedere.
Parsiva, egoista si fizic......nu stiu....nu m-ai prins intr-o zi buna. "


"Iubirea e mult prea complexa sa o reduci la statutul de persoana!
Iubirea este un cumul de senzatii si trairi ce impreuna lucreaza asupra trupului si capului facandu-l sa se creda mai puternic, mai frumos, mai destept si implinit! "


"Neobisnuita intrebare... probabil una altruista, ingaduitoare, milostiva si predispusa la a ierta
dornica de a face surprize, alte chestii nush...nu-mi vin acum. "


"Nu stiu exact ce sa zic.. dar asa fara sa rationez.. mi-a venit in minte Iisus. "


"Ar fi o persoana care ar zambi si care ar radia de fericire si care ar emana fericire in jurul ei..... ma gandesc ca ar avea aceleasi semnalmente pe care le are un om indragostit..plin de viata, alea alea.....nu stiu.... "


"Pai... foarte bland si cald.. si prietenos si senin dpdv psihic, sanatos tun, si toate atributele pozitive din toate domeniile. "


"Daca dragostea ar fi o persoana, nu poate sa fie o singura persoana, ci un pentru fiecare. Fiecare iubeste diferit, fiecare are asteptari diferite de la persoana pe care o iubeste. Cu alte cuvinte, depinde de la persoana la persoana. Si pe langa toate astea, iubirea ca persoana nu poate sa aiba doar o insiruire de atribute, cum ar trebui sa fie pentru ca si aici depinde de context daca eu am nevoie de liniste intr-un moment, iubirea tre sa faca liniste, daca am nevoie de afectiune asta sa faca, daca am nevoie de afectiune asta sa faca, daca am chef de distractie sa aiba si ea, etc etc etc.
Mada: Deci sa fie o subalterna?
Nu, o completare, "inima mea nu e intreaga daca nu esti tu", ca sa fie iubire tre sa existe 2 parti, nu 1, deci nu o subalterna, ci o completare, o prelungire a sentimentelor gandurilor trairilor. "


"M-as stradui, indiferent de situatie si de imprejurari sa dau tot ce este mai bun de la mine, asha face, ca fiecare moment sa fie unul placut si deosebit , sa fie remarcabil... "


"Nu pot sa o caracterizez intr-un anume fel, si daca ar fi frumoasa sau mai putin frumoasa, inteligenta sau mai putin inteligenta, cuminte sau mai putin cuminte etc .. eu as iubi-o la fel de mult si neconditionat. Daca iubirea ar fi o persoana nu as putea sa o caracterizez. Eu cel putin ... cand mi-ai pus intrebarea m-am intrebat imediat chipul cui l-ar lua si imediat mi-a venit in minte Sarah. Daca iubirea ar fi o persoana, ar fi cu siguranta Sarah; pentru mine este perfecta asa cum este ea, desi poate pentru ceilalti este ceva obisnuit pentru mine reprezinta totul. "


"Hmm...o persoana care moare repede. "


"Pai daca iubirea ar fi o persoana ar fi cam cum e tipul care mie imi place foarte mult in momemtul asta, adica foarte cald, cu foarte multa rabdare, inteligent, o persoana care sa te faca sa vrei mai mult de la tine si care sa iubeasca spontaneitatea ta. "


"Pai, pisaloaga, cicalitoare si de ce nu putin "ministru de finante". "


"Sexy, draguta, simpatica, desteapta, perversa. "


"Amuzanta, calda, onesta, sincera, fericita, intelegatoare, blanda, aroganta. "


"Ar fi o persoana solitara, egoista, ilogica, impartiala, inexistenta. "


"Daca iubirea ar fi o persoana ar fi o persoana care calatoreste mult, intr-o zi poate fi de partea ta si in alta zi sa te paraseasca, ar avea picioare scurte deoarece este inselatoare ca si minciuna, ar mirosi a flori de primavara dar totusi ar fi obosita deoarece multi oameni profita de ea si multi alearga dupa ea, ar avea ochi veseli dar plini de tristete in acelasi timp, obrajii vesnic imbujorati, ar avea unghiile mereu taiate si sosete negaurite, si ar face dusuri foarte des, si chiar de ar fi o peroana extrem de urata, nu ti-ai putea lua ochii de pe ea...si mirosul de flori de primavara ar contine tutun, caci da dependenta. "


"M-am tot gandit Mada, dar nu pot face asta. Tocmai oamenii sunt cei care limiteaza iubirea si a ma pune sa fac asta este ca si cum as rapi din maretia iubirii. Exista o singura fiinta aproape de iubire: noul nascut. Iar intr-un singur cuvant ar fi: Iisus. "


""Love is always a bitch".... and u know how a bitch is... "


"Pai ... persoana "iubire" e o persoana a naibii de faina la inceput care te face sa te simti foarte bine, sa te simti in al 9-lea cer. Problema cu persoana "iubire" e ca isi termina resursele repede ... cand ajungi la punctul culminant si incepi sa iubesti la randul tau, cand crezi ca totul o sa fie asa fain forever and ever si ca o sa fii fericit... persoana "iubire" isi termina treaba, isi i-a toalele si pleaca si te lasa singur, nefericit si neputincios ... eventual cu niste amintiri frumoase/urate ... like a bitch when she finished her job. "


"Stii, iubirea n-ar conta cum ar fi. Iubirea nu conteaza, intr-un final fiecare dintre noi caram iubire, deci ar fi un pic din fiecare."


"Daca iubirea ar fi o persoana, cu siguranta ar fi una miriapoda, pentru care fiecare picior reprezinta afectiune, compasiune, inteligenta, timiditate, protectie, siguranta, satisfactie, ratiune, echilibru, bun simt, empatie,

Aceasta persoana ar avea o privire calda si senina, cu ochii zambitori mereu si parca ar ascunde tristete in spatele bucuriei privirii, dar care ti-ar da sentimentul ca esti un centru al lumii in care razbate.

Aceasta persoana ar mirosi a proaspat barbierit si ar umple spatiul gol al sufletului, ar da culoare universului si ar evidentia simplul sentiment pentru care viata merita traita... pentru a avea sansa intalnirii privirii, a citirii gandurilor si imbatarii cu mireasma sa.

Daca iubirea ar fi o persoana, cu siguranta ar fi una homeless, ca toti oamenii ar abandona-o pentru alte valori inchipuite si prea putin valorizate. Ar fi o persoana care ar trage dupa ea un cuier in care sunt foarte multe inimi agatate, unele uscate de atata vreme uiteate in cuier, altele sangerande, unele infectate.

Daca iubirea ar fi o persoana, cu siguranta mi-ar placea sa o cunosc, sa ma bucur de zambetul ei, de privirea calda, de ochii veseli, sa-i simt mireasma si sa o descotorosesc de cuierul ala ce-l taraste dupa ea in care sunt atatea inimi agatate.

Daca as cunoaste aceasta persoana, cu siguranta as avea grija sa nu ma pierd in contrastele ei, si daca m-as lasa pierduta as face-o doar renuntand la ratiune si fara a avea vreo teama de ceea ce n-ar putea fi, ca de prea multe ori ne-am intins singuri capcane in asteptarea cunoasterii acestei persoane.
Daca ar fi o persoana mi-ar placea foarte mult sa o imbratisez. "


Si pentru ca nimic nu e intamplator, in aceasta saptamana am dat peste clipul acesta:
http://www.220.ro/faze-tari/Cum-Arata-Dragostea-In-4-Minute/HUnkS1zrI6/

Daca iubirea ar fi o persoana, cu siguranta ati intalnit-o deja in viata voastra, trebuie doar sa o descoperiti!


Sa aveti o zi minunata si senina ;)
Mada

Niciun comentariu: